AYDIN / DİDİM - Esra Karakaya Anadolu Lisesi

Şbt

Liselerde Bilim Uygulamaları kapsamında 05.02.2024 pazartesi günü Afet yönetimi hakkında A. D. M. Ü. Uzm. Gülay Çağatay tarafından öğretmen ve öğrencilerimize konferans verilmiştir.

Ock

İlçemiz Ortaokullar arası Matematik Olimpiyatları 1. Aşama sonuçları İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Şakir KIR , Şube Müdürü Ümit Kale ve Okulumuz Müdürü Yunus EGE'nin katılımı ile açıklandı.

Ock

Aydın Liseler ve Ortaokullar arası Matematik Olimpiyatları ( Ali Kuşçu Yılı ) 24.12.2023 tarihinde saat:13.00'de Esra Karakaya Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde Didim ilçesi 1.aşama sıvavları yapıldı.

Ara

Öğrencilerimizin iletişime ve öğrenmeye açık, sistematik düşünebilen, öz güven sahibi, fikirlerini her ortamda ifade edebilen bireyler olarak yetişmesine imkân sağlamak amacıyla "Liselerde Bilim Uygulamaları Programı" nı okulumuzda uyguluyoruz.

"Liselerde Bilim Uygulamaları Programı" ile öğrencilerde bilimsel toplantılar yoluyla bilim, teknoloji, çevre, ekonomi, eğitim, değerler, coğrafya, tarih, kültür, edebiyat, sanat, ekonomi, hukuk, politika vb. alanlarda farkındalığın oluşturulması ve bilimsel düşünme, araştırma yapma, rapor hazırlama, kendini ifade etme, sunum yapma gibi akademik alanlara yönelik çalışmalara altyapı oluşturabilecek becerilerin geliştirilmesi hedeflendi.

Okulumuzda "Liselerde Bilim Uygulamaları Programı" kapsamında 30.11.2023 tarihinde Okulumuz Müdürü Yunus EGE başkanlığında Liselerde Bilim Uygulamaları Programı yürütme kurulu toplantısı yapıldı.Toplantıda yapılacak çalışmalar hakkında istişarelerde bulunuldu.

Ara

Bilimsel Gaflar-3 ’’ Doğadan Teknolojiye ’’

eTwinning projesi

Okulumuzun Türkiye ve Azerbaycan ile ortak olduğu eTwinning   BİLİMSEL GAFLAR -3 ‘’DOĞADAN TEKNOLOJİYE’’ adlı projemizde  Eylül,Ekim ve Kasım ayı etkinliklerimiz tamamlandı.  Proje Görsel sanatlar öğretmeni  Ayşe TOR rehberliğinde  yürütüldü. Haber metnini okulumuz öğrencilerinden  Ayperi, Ayşe ,Asya,Yiğit,Ender,Ege yazdı. Öğrencilerimize katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Projemizde yaptığımız etkinlikler;

Eylül ayı :

Öğretmenlerimiz ve okulumuz  projeye dahil oldu. Online  toplantı yapıldı .Proje planı ekibin kararı ile ortaya çıktı.Öğrencilere proje tanıtımı yapıldı.  Biz Öğrenciler projeye dahil olduk.

Ekim ayı: Veli izin belgeleri ile projeye dahil olduk.Avatar programı kullanarak kendimizi tanıttık.Avrupa Kod Haftası şiir konulu araştırma yaparak  Chatgpt ile araştırmamızı karşılaştırdık.Projemizin logo çalışmalarını yaptık.

Kasım ayı:    Proje tasarımları yaptık.  Arkadaşımız  Ayşe U. ya  ait logo tasarımı okulda ve projede 1. Seçildi.  Başarılarından dolayı arkadaşımızı tebrik ediyoruz.

Biyomimikri "Doğadan Teknolojiye"  adlı akrostiş şiir yazmaya başladık. "M  ve İ” harfleri ile şiiri arkadaşımız Ender  yazdı. Bilimsel Gafları konu eden  araçlarla ilgili karikatür yaptık.

Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Haber:(Ayperi E,Ayşe U. C,Asya S, ,Ender C.M.Ege S, Y.Cemre Y)

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal  ATATÜRK'ün aramızdan ayrılışının 85. yıl dönümü nedeniyle okulumuzda Anma Programı düzenlendi.

Saatler 09.05'i gösterdiğinde okul bahçesinde 2 dakikalık Saygı Duruşu ve ardından İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan program anma etkinlikleri ile devam etti.

Düzenlemiş olduğumuz 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü Programı vesilesiyle Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygıyla, rahmetle ve minnetle anıyoruz.

Programın hazırlanmasında emeği geçen Fotoğrafçılık Kulübü öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Kas

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI etkinlikleri kapsamında Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği’’ 100. YILINDA CUMHURİYET’’ Konulu Afiş yarışmasında Öğrencimiz Neva MEMİŞ ilçemizde 1.olmuştur.Ödülünü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Töreninde Didim İlçe Kaymakamımız Can Kazım KURUCA dan almıştır.Öğrencimize Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. yılı etkinlikleri kapsamında Okul Müdürümüz Yunus Ege, okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Nazım Keleş ve öğrencilerimiz İlçemiz Emniyet Müdürü Sayın Yunus Dinç'i ziyaret ettiler.

Ekm

5 kişilik öğretmen grubu ve 48 öğrenci ile Eskişehir- Ankara gezisinde 14 Ekim Cumartesi günü Cumhuriyetimizin 100. yılında Atamıza şükranlarımızı sunmak için Anıtkabir ziyaretinde bulunulmuştur.

Videonun hazırlanmasında katkısı olan 10/E sınıfı öğrencimiz Nehir Yılmaz'a ve fotoğraf çekimi yapan 10/D sınıfı öğrencimiz Atakan Çakmak'a teşekkür ederiz.