AYDIN / DİDİM - Esra Karakaya Anadolu Lisesi

Etiket Sonuçları: DUYURU

Mrt

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2.DÖNEM 1.YAZILI ORTAK SINAV TAKVİMİ İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ.

Ock

İlçemiz Ortaokullar arası Matematik Olimpiyatları 1. Aşama sonuçları İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Şakir KIR , Şube Müdürü Ümit Kale ve Okulumuz Müdürü Yunus EGE'nin katılımı ile açıklandı.

Ock

Aydın Liseler ve Ortaokullar arası Matematik Olimpiyatları ( Ali Kuşçu Yılı ) 24.12.2023 tarihinde saat:13.00'de Esra Karakaya Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde Didim ilçesi 1.aşama sıvavları yapıldı.

Ara

Öğrencilerimizin iletişime ve öğrenmeye açık, sistematik düşünebilen, öz güven sahibi, fikirlerini her ortamda ifade edebilen bireyler olarak yetişmesine imkân sağlamak amacıyla "Liselerde Bilim Uygulamaları Programı" nı okulumuzda uyguluyoruz.

"Liselerde Bilim Uygulamaları Programı" ile öğrencilerde bilimsel toplantılar yoluyla bilim, teknoloji, çevre, ekonomi, eğitim, değerler, coğrafya, tarih, kültür, edebiyat, sanat, ekonomi, hukuk, politika vb. alanlarda farkındalığın oluşturulması ve bilimsel düşünme, araştırma yapma, rapor hazırlama, kendini ifade etme, sunum yapma gibi akademik alanlara yönelik çalışmalara altyapı oluşturabilecek becerilerin geliştirilmesi hedeflendi.

Okulumuzda "Liselerde Bilim Uygulamaları Programı" kapsamında 30.11.2023 tarihinde Okulumuz Müdürü Yunus EGE başkanlığında Liselerde Bilim Uygulamaları Programı yürütme kurulu toplantısı yapıldı.Toplantıda yapılacak çalışmalar hakkında istişarelerde bulunuldu.

Ara

Bilimsel Gaflar-3 ’’ Doğadan Teknolojiye ’’

eTwinning projesi

Okulumuzun Türkiye ve Azerbaycan ile ortak olduğu eTwinning   BİLİMSEL GAFLAR -3 ‘’DOĞADAN TEKNOLOJİYE’’ adlı projemizde  Eylül,Ekim ve Kasım ayı etkinliklerimiz tamamlandı.  Proje Görsel sanatlar öğretmeni  Ayşe TOR rehberliğinde  yürütüldü. Haber metnini okulumuz öğrencilerinden  Ayperi, Ayşe ,Asya,Yiğit,Ender,Ege yazdı. Öğrencilerimize katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Projemizde yaptığımız etkinlikler;

Eylül ayı :

Öğretmenlerimiz ve okulumuz  projeye dahil oldu. Online  toplantı yapıldı .Proje planı ekibin kararı ile ortaya çıktı.Öğrencilere proje tanıtımı yapıldı.  Biz Öğrenciler projeye dahil olduk.

Ekim ayı: Veli izin belgeleri ile projeye dahil olduk.Avatar programı kullanarak kendimizi tanıttık.Avrupa Kod Haftası şiir konulu araştırma yaparak  Chatgpt ile araştırmamızı karşılaştırdık.Projemizin logo çalışmalarını yaptık.

Kasım ayı:    Proje tasarımları yaptık.  Arkadaşımız  Ayşe U. ya  ait logo tasarımı okulda ve projede 1. Seçildi.  Başarılarından dolayı arkadaşımızı tebrik ediyoruz.

Biyomimikri "Doğadan Teknolojiye"  adlı akrostiş şiir yazmaya başladık. "M  ve İ” harfleri ile şiiri arkadaşımız Ender  yazdı. Bilimsel Gafları konu eden  araçlarla ilgili karikatür yaptık.

Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Haber:(Ayperi E,Ayşe U. C,Asya S, ,Ender C.M.Ege S, Y.Cemre Y)

Ekm

5 kişilik öğretmen grubu ve 48 öğrenci ile Eskişehir- Ankara gezisinde 14 Ekim Cumartesi günü Cumhuriyetimizin 100. yılında Atamıza şükranlarımızı sunmak için Anıtkabir ziyaretinde bulunulmuştur.

Videonun hazırlanmasında katkısı olan 10/E sınıfı öğrencimiz Nehir Yılmaz'a ve fotoğraf çekimi yapan 10/D sınıfı öğrencimiz Atakan Çakmak'a teşekkür ederiz.

2023/2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL AİLE BİRLİĞİ GENEL KURUL TOPLANTISI DUYURUSU

26 Ekim 2023 Perşembe günü saat 11.00'de Esra Karakaya Anadolu Lisesi Okul Aile Birliğinin Olağan Genel Kurul toplantısı, Mahir Özgür Damar İlkokulu'nda  öğretmenler odasında yapılacaktır. Genel Kurulumuz, Milli Eğitim Bakanlığı Okul Aile Birliği Yönetmeliği (9 Şubat 2012 tarih ve 28199 Sayılı Resmi Gazete) esasları çerçevesinde gerçekleşecektir. Gündem maddelerini görüşmek üzere belirtilen gün ve saatte tüm velilerimizin okulumuza teşrifini rica ederim.

Saygılarımızla.

Okul Aile Birliği

Ekm

Sorumluluk sınavı olan öğrenci listesi için lütfen tıklayınız.

Sorumluluk sınavı tarihleri için lütfen tıklayınız.